Bygg eget fritidshus och semestra på hemmaplan

Många har dragit ner på semestrandet i och med pandemin. Det är begripligt att det har blivit så, eftersom det kan vara svårt att planera med tanke på att läget kan ändras snabbt. Vissa har dock löst det problemet genom att välja att hemestra – eller semestra på hemmaplan.

En väg till en trevlig hemester kan vara att bygga ett fritidshus. Det kan vara roligt som ett projekt i sig och när det väl är byggt höjer det livskvaliteten en hel del.

Budgetera

När du ska bygga ett fritidshus är det dock alltid bra att börja med att göra ett överslag gällande hur mycket det kommer att kosta. På så vis undviker du obehagliga överraskningar. I det ingår även att ta reda på vem som ska bygga din stuga. Men för att få tips och inspiration kan du klicka här. Beställ hem en byggsats och bygg din egna stuga!

Konsultera

När du har hittat en firma som kan bygga ditt fritidshus till ett bra pris, är det bra att diskutera med firman hur du vill ha det. Kanske erbjuder de en sorts hus eller också finns det en rad olika varianter. Vad gäller totalkostnad, design och utförande är det A och O att planera i förväg. Prata med din firma och se till att hitta en lösning som passar dig. Lycka till!